Esquerra Republicana de Catalunya ha denunciat un presumpte vessament d’oli al riu Ebre provinent de central nuclear d’Ascó, segons ha assegurat la diputada Norma Pujol. En el marc de la primera compareixença del nou president del Consejo de Seguridad Nuclear (CSN), Juan Carlos Lentijo, en la Comissió de Transició Ecològica del Congrés dels Diputats, Pujol li ha preguntat per la fuita d’un alternador que, segons ha alertat, va tenir lloc aquest dilluns i que ha afectat els municipis d’Ascó, Vinebre, Garcia, Mora la Nova, Mora d’Ebre, Ginestar i Miravet. Segons la diputada republicana, els diferents ajuntaments “fa tres dies” que pregunten a la central, que fins ara responia que no hi tenia res a veure, “però avui es confirma que sí”.

Pujol ha preguntat a Lentijo si estava al cas de l’incident que s’ha detectat des de diferents municipis de al Ribera d’Ebre i si, en tot cas, sabia si suposa algun perill per al medi ambient, per al riu i per als veïns de la zona. El president del CSN, al càrrec des de fa dos mesos, ha admès que no en tenia informació, però ha afirmat que investigaria el tema. “Si hi ha res amb rellevància per a la protecció de persones i medi ambient, aixecarem la bandera”, ha assegurat.

Autor: