El projecte pilot Rice FertiSAT rebrà un dels ajuts del Departament d’Acció Climàtica i Alimentació. A instància de les cooperatives arrossaires, les comunitats de regants del delta de l’Ebre i les Agrupacions de Defensa Vegetal del cultiu d’arròs de Delta i de Pals, la federació Prodelta ha presentat el projecte Rice FertiSAT, un estudi pilot que tractarà “l’índex diferencial de vegetació normalitzat” extret de bandes d’imatges del satèl·lit Sentinel 2 i relacionar-lo per espectrometria amb les necessitats de nitrogen del cultiu d’arròs.

L’objectiu és fer un ús més eficient i racional dels fertilitzants nitrogenats mentre s’aconsegueixen produccions òptimes en la producció d’arròs a Catalunya. Rice FertiSAT establirà “una metodologia apta i senzilla” per a millorar els plans de fertilització específicament al cultiu d’arròs i amb les varietats que es cultiven al país. També permetrà reduir el risc que els nitrats s’alliberin al medi fora del cultiu. El projecte representa “un avenç en teledetecció“.

Autor: