El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha afirmat avui que “la inversió dels fons Next Generation a les Terres de l’Ebre pot arribar als 200 milions d’euros” entre els fons gestionats directament per la Generalitat i les convocatòries de l’Estat, si es té en compte el pes d’aquesta vegueria dins l’economia catalana. En aquest sentit, Giró ha assegurat que aquests recursos són “un tren que no podem deixar escapar i una oportunitat per finançar els canvis que l’economia necessita”, en referència als reptes als quals s’enfronten tres dels sectors d’activitat més importants de les Terres de l’Ebre, com són la industrialització i la innovació de l’agricultura, el redimensionament de la indústria i la desestacionalització del turisme.

El conseller ha fet aquestes declaracions durant l’acte “Fons Next Generation: reptes i oportunitats”, que ha tingut lloc aquest matí a la seu de la delegació de la Generalitat a Terres de l’Ebre i que ha comptat amb més d’un centenar d’assistents, entre empresaris, representants de les associacions empresarials, alcaldes i alcaldesses, representants municipals i d’entitats del tercer sector. Es tracta de la segona d’un seguit de presentacions que el conseller Giró i el seu equip estan fent arreu del territori per explicar l’estat dels fons Next Generation a Catalunya, els reptes i oportunitats que comporten i quin impacte estan tenint al territori.

Durant la seva intervenció, el conseller ha destacat que després de la pandèmia i en plena guerra d’Ucraïna, “Europa ha entès que s’ha d’accelerar la transició cap a un model econòmic amb uns fonaments prou sòlids que permetin fer front a les crisis que puguin venir”“I aquesta és la vocació dels fons Next Generation EU”, ha puntualitzat. És per aquest motiu que ha volgut animar el teixit social i econòmic de les Terres de l’Ebre a “generar projectes i presentar-los, perquè segur que estaran ben dissenyats i tindran opcions clares de tirar endavant”“Si una cosa sabem fer els catalans és competir”, ha subratllat Giró, que ha ofert el suport del Govern a totes les administracions i les empreses que el necessitin: “Nosaltres estem aquí per ajudar-vos, tingueu per segur que us acompanyarem en tot el camí”, ha reblat.

Per la seva banda, la secretària d’Afers Econòmics i Fons Europeus, Matilde Villarroya, ha posat l’accent en la finalitat última d’aquests recursos: “Els Next Generation han definit clarament cap on s’ha d’anar, es tracta d’una transformació cap a una Europa més digital, més verda, més resilient i més justa”. Al seu parer, les Terres de l’Ebre “ja han començat aquesta transformació”. I ha encoratjat el teixit econòmic i social de la vegueria a anar més enllà: “ara cal que aprofitem al màxim les oportunitats que sorgeixin per aconseguir el model de desenvolupament econòmic que nosaltres volem”, ha conclòs.