Les I Jornades Gastronòmiques ‘del caldo’ van finalitzar el darrer cap de setmana d’abril amb una valoració molt positiva. Del 22 a 30 d’abril onze restaurants de la Ràpita van oferir menús gastronòmics que unien l’excel·lència culinària amb la identitat i la tradició rapitenca. Els restauradors participants es mostren satisfets amb la rebuda de les primeres jornades gastronòmiques. Els onze restaurants de la Ràpita que van oferir menús gastronòmics, els quals oscil·laven entre els 30 i 45 euros, entre els restaurants participants hi havia Can Vicent, Restaurant Llansola 1921, Casa Ramon Marinés, entre d’altres.
Josep Caparrós, alcalde de la Ràpita, valora positivament l’acte “estem molt contents de poder afirmar que la primera edició de les jornades gastronòmiques ‘del caldo’ a la Ràpita ha sigut un èxit, així ens ho han fet saber els restauradors que s’han implicat per fer-la possible”. Caparrós destaca que “davant la bona rebuda, treballarem perquè l’any que ve se celebri la segona edició de les jornades que combinen gastronomia i identitat” i agraeix la implicació dels restauradors per “confiar en aquesta nova iniciativa”.
De fet, les jornades han permès a la ciutadania gaudir dels plats mariners més emblemàtics de la Ràpita i menjar allò que els mariners mengen dalt de la barca.