L’escola d’educació infantil i primària Sant Antoni Abat, al poble dels Reguers, és la primera del municipi de Tortosa que pot abastir-se energèticament de manera autosuficient. Esta setmana queda finalitzada la instal·lació de vuit plaques solars al sostre de l’escola que, juntament amb la instal·lació d’una caldera de biomassa, en funcionament des de fa pocs anys, permet que l’equipament puga produir de manera sostenible l’energia que necessita per al seu funcionament.

Este matí, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, acompanyada de l’alcaldessa dels Reguers, Anna Rehues, i el regidor de Serveis, Domingo Tomàs, han visitat la instal·lació. Roigé ha inscrit l’actuació feta als Reguers dins dels treballs per potenciar l’energia renovable al conjunt de Tortosa: “continuem avançant en la voluntat de fer que el municipi siga més sostenible, complint així els Objectius de Desenvolupament Sostenibles 2030 que marca l’Acord per a Una Ciutat Verda, impulsat per la Unió Europea, al qual l’Ajuntament de Tortosa ens hem adherit”, ha apuntat l’alcaldessa. En este sentit, ha recordat que la instal·lació d’una caldera de biomassa ja va permetre substituir el gasoil com a combustible i que, ara, la instal·lació de les plaques solars, unides a la renovació de l’enllumenat de l’equipament per lluminàries LED, “ens permet tindre una escola totalment sostenible i verda”, ha subratllat.

“Aconseguim una escola més verda, que potencia l’ús de les energies renovables, i a la vegada podem transmetre estos valors de la sostenibilitat a l’alumnat de l’escola”, ha conclòs Roigé. En este sentit, l’alcaldessa dels Reguers, Anna Rehues, s’ha mostrat satisfeta perquè l’escola del poble puga disposar d’una instal·lació d’esta mena: “li dona valor a l’escola rural, que és el cor del poble. L’efecte del despoblament que afecta a altres municipis s’incrementa si no poden mantindre l’escola. Amb esta actuació, potenciem el valor del centre i seguim avançant en les accions com a poble verd, que també hem desenvolupat, per exemple, amb la potenciació del barranc”, ha detallat Rehues.

La instal·lació a l’escola dels Reguers consisteix en vuit plaques solars amb una potencia de 3,56 quilowats. Això permet generar un estalvi energètic d’11.600 kW h anuals, que es tradueix en un estalvi d’1,6 tones de CO2.

A continuació, també s’iniciarà la instal·lació de plaques solars a l’escola de la Mercè. En este cas, el nombre de plaques instal·lades és d’una trentena, amb la qual cosa s’aconseguirà un estalvi molt superior. Meritxell Roigé ha apuntat que el govern de Tortosa està preparant un projecte per a instal·lar plaques solars en una vintena d’equipaments municipals amb l’objectiu de seguir potenciant una ciutat és verda i sostenible.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.