Un altre sector afectat de sobre manera amb la pujada del combustible és el pesquer. De fet, els pescadors de La Ràpita es plantegen aturar la setmana vinent si finalment es du a terme la vaga de transport. Una situació que els treballadors de la mar valoren com insostenible, en les retallades de dies de treball, que sumada a l’augment excessiu del combustible els empenta a dir prou.

Els pescadors de La Ràpita es troben en una situació d’extrema debilitat. L’augment del preu del Gasoil ha estat un nou cop als treballadors de la mar, que fa anys que pateixen la contínua pujada del combustible, retall de dies que poden afaenar i els temporals. La quantitat de combustible que necessita una barca de pesca a la setmana, prop de 9.000 litres, a més del cost dels treballadors, deixa poc o cap marge de beneficis als pescadors.

Una situació insostenible que està prop de deixar els vaixells al port. De fet, es va mantindre una reunió en propietaris i patrons de la confraria, on es va acordar realitzar un atur d’activitat coincidint amb la vaga del transport, si aquesta es du a terme finalment. La duració d’aquesta aturada es preveu que sigui d’almenys dues setmanes. El col·lectiu de pescadors s’uneix d’aquesta manera les reivindicacions dels transportistes i els productors, contra l’augment de cost entre d’altres del Gasoil, i que repercutirà en els preus i l’abastiment de productes la setmana vinent quan està planificada la vaga.