L’Associació Sediments presenta una querella a la fiscalia de Medi Ambient contra Endesa per la gestió de la presa de Riba-roja. L’entitat denuncia la falta de manteniment de l’embassament per un suposat delicte contra la seguretat col·lectiva per risc catastròfic. El possible risc vindria per la presumpta mala conservació de les comportes de fons, les quals s’haurien d’obrir per a evitar un trencament del pantà en cas de gran avinguda.

El membre de l’Associació Sediments, Jordi Parès, ha assegurat: “Han presentat informes tècnics, els quals avalarien que hi ha un possible delicte contra la seguretat col·lectiva per risc catastròfic, per la no obertura de les comportes de fons. Si estes comportes no estan en bon estat o no poden desaiguar en cas d’avinguda de 120 metres cúbics per segon podria coronar la presa”. En el rerefons de la querella, però, estaria la impossibilitat de mobilitzar sediments i que puguin arribar al delta de l’Ebre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.