L’ajuntament de l’Ampolla ha organitzat, aquest dissabte, una jornada de neteja a la zona de Lo Goleró, al Delta de l’Ebre. Hi han acudit una desena de persones que, amb grans bosses, han anat plegant a poc a poc tota la brossa que s’acumulava a la platja.

Les deixalles més abundants han estat restes dels turistes que passen per la zona (ampolles, garrafes, roba interior, sabates…) i que encara no estan conscienciats que l’entorn és de tots. També estris de pesca i marisqueig que s’acumulen als canals que reguen els arrossars, però sobretot plàstics de totes les mides i colors. En poc més de tres hores s’han aconseguit aplegar més d’una vintena de sacs plens fins dalt.

Després del temporal Glòria, que va concentrar a un centenar de persones a la costa ebrenca, els ànims sembla que s’hagin apaivagat a poc a poc. Els voluntaris creuen que cada cop la gent està més involucrada amb la sostenibilitat, però que encara queda molta feina a fer en temes d’educació ambiental.

Autor: