Després que Tortosa tanqués l’any de la Capital de la Cultura Catalana 2021, el Teatre Auditori Felip Pedrell presenta la nova temporada gener-maig 2022. Una programació marcada per un nom referent al cinema i al teatre com és l’actor José Sacristán, que portarà a Tortosa l’obra ‘Señora de rojo sobre fondo gris’, adaptació de l’obra de Miguel Delibes amb la qual el veterà intèrpret ha recollit les millors crítiques amb un monòleg carregat de dolor i de desencant. El regidor de Cultura, Enric Roig, ha destacat haver pogut comptar amb aquesta proposta teatral a la nova programació, que ha descrit com “una reafirmació de la voluntat d’aquest govern municipal de fer arribar la cultura a tothom, especialment als joves, amb preus assequibles i mantenint els descomptes i els abonaments en diferents formats”, i que inclou també dansa, circ, espectacles familiars, música i els habituals cicles de cinema, ‘El Documental del Mes’ i el ‘Cicle Gaudí’.

Roig ha volgut recordar que “la Capital de la Cultura Catalana 2021 ha estat un any molt intens en el qual hem posat en valor tot el potencial cultural de la nostra ciutat”, afegint que “la cultura és, sense cap dubte, un dels elements dinamitzadors més importants social i econòmicament”.

A més de José Sacristán, la programació incorpora altres grans noms de l’escena com Pep Tosar, que portarà a l’escenari del Teatre Auditori Felip Pedrell l’espectacle de dansa ‘Federico García’, una proposta que integra dansa i música, poesia i testimoni, amb tota la màgia i la força de l’univers lorquià, o el de l’actriu Nora Novas, que forma un triangle femení amb la tensió escalant en una comèdia d’embolics dirigida per Sílvia Munt. I encara una altra proposta de dansa amb el Ballet de Catalunya, ‘Don Quixot’, revisitació del clàssic de la literatura universal de Miguel de Cervantes amb una acurada selecció de fragments de l’obra original.

La programació del Felip Pedrell manté l’oferta dirigida als més petits. En aquesta ocasió, teatre, circ i música s’alternaran en propostes pensades per a tota la família. Així, ‘Nuye’ és un muntatge del Circ Eia amb sis acròbates damunt de l’escenari, mentre que ‘La bona vida’ resulta un sorprenent concert on la formació 2princesesbarbudes s’expressen mitjançant instruments de joguina amb peces pop plenes d’humor. Per altra banda, ‘En Patufet i els seus pares’, amb Teatre Nu, ens explica la història d’aquest mite de la rondalla catalana amb molts punts de contacte amb el món actual, connectant el món clàssic dels contes amb la mirada més actualitzada, moderna i global.

Pel que fa l’apartat eminentment musical, cal destacar ‘Dues sonates amb motiu romàntic’, interpretació de peces de Beethoven i de York Bowen amb infinitat de punts de contacte, malgrat ser composades amb un segle de diferència. Per altra banda, la música d’El Petit de Cal Eril ens trasllada la proposta del seu darrer treball discogràfic, el vuitè de la formació guissonenca. També Krëodylia, compositora i performer musical d’Ulldecona, ens presenta el seu primer disc, ple de sons pop amb regust de la millor avantguarda. I dos artistes musicals més del territori, Jordi Bonilla i Laura Martí, ens porten ‘Layla, un viatge d’esperança’, una reflexió sobre la migració al so del piano i l’oboè.

Tota la programació es pot consultar al web del Teatre Auditori Felip Pedrell: www.teatreauditoritortosa.cat, on també es poden adquirir les entrades dels diferents espectacles i els abonaments. D’altra banda, l’Agenda Cultural municipal recupera l’edició en paper, i és oberta a les aportacions de la ciutadania. Es pot fer arribar la informació a [email protected] abans del dia 20 de cada mes.