El campus de la URV a les Terres de l’Ebre ha organitzat juntament amb la Universitat Jaume I de Castelló, un congrés sobre Cultura i Territori a les comarques de la diòcesi de Tortosa. En ell es dialoga sobre la realitat lingüística, cultura comunes i connexió d’aquest indret que abraça comarques de Catalunya, Aragó i la Comunitat Valenciana.

El congrés celebra la seva 4a edició, just quan es compleix 20 anys de la seva creació l’any 2001, on Benicarló i Tortosa van ser les seus de, i Morella va acollir una trobada dins d’aquelles primeres jornades. Ara amb motiu de Tortosa Capital de la cultura Catalana, els organismes han tornat a realitzar el congrés on es fica en comú la transversalitat cultural i tradicional dels territoris.
Amb presencial d’experts i oradors de les comarques, les xarrades se centren a més en un vessant acadèmic i social. Que recull conclusions, història i estudis relacionats en la lingüística i els costums d’aquest indret territorial únic.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.