El Comitè d’Empresa ANAV de la Central Nuclear Ascó ha emès un comunicat intern per a traslladar el seu compromís de col·laborar amb l’esclariment dels fets que el dia 24 de novembre van costar la vida a un bomber de la brigada contra incendis de Falck SCI.

Els treballadors i treballadores diuen que ‘la sinceritat i honestedat són la base de la nostra credibilitat’ i que per això esperen ‘que la investigació determini les causes reals del mateix, depurant les responsabilitats que corresponguin’.

Afirmen que cal defensar la salut dels treballadors ‘per davant de qualsevol consideració tècnica o econòmica’ i proposaran noves accions per a millorar la seguretat dels qui treballen a la zona on es va produir l’accident.

També han qüestionat la difusió d’informació oficial per part d’ANAV, ja que, diuen, el comunicat emès poques hores després de la fuita de CO₂ ‘s’adheria mínimament a la realitat’ i que cal ser analitzada detalladament cada publicació abans que surti a la llum per no perdre, diuen, ‘la credibilitat de la nostra empresa’.

Podeu llegir el document sencer aquí:

Autor: