El Comitè d’empresa de Falck SCI, la del bomber mort a la Central Nuclear d’Ascó el passat 24 de novembre, ha desmentit les informacions emeses per ANAV en un comunicat.

Asseguren que el treballador difunt no es trobava realitzant ‘tasques de manteniment del sistema contra incendis’ en el moment de l’accident, com així específica l’Associació Nuclear Ascó – Vandellòs II, sinó que puntualitzen, que la seva jornada laboral havia acabat i que Francesc Pons Algueró, com així ho han volgut fer constar, es reincorporà a la feina alertat per la comunicació de l’accident.

Per aquesta, i per altres apreciacions en el tractament erroni, segons el comitè de treballadors i treballadores, de la notícia en els mitjans de comunicació com ‘que en el moment de l’accident no s’estaven executant tasques de manteniment del sistema contra incendis, sinó que es duia a terme una vigilància d’àrea de foc’ o que l’accident no es va produir durant el procés de recàrrega del tanc de CO₂, reclamen una rectificació de tots els comunicats emesos per ANAV, una disculpa pública per part de l’empresa propietària a la família i als companys de feina i més transparència per ‘no agreujar la situació de crispació existent ara mateix amb el col·lectiu de Falck SCI’.

Aquí podeu veure el comunicat sencer:

Autor: