L’Ajuntament de Tortosa té previst reduir gairebé un milió d’euros de l’endeutament municipal. El govern municipal ha portat a un ple extraordinari dos punts que permetran seguir rebaixant el deute i seguir avançant en el sanejament dels comptes municipals. El primer dels punts de l’ordre del dia fa referència a una modificació pressupostària mitjançant la qual l’Ajuntament farà una aportació de 565.000 euros a la societat municipal Gumtsa, per tal que pugui fer una amortització anticipada del préstec. Això farà que la Gumtsa pugui quedar sense deute. El segon punt consisteix en una autorització d’endeutament a la societat de gestió sanitària i assistencial de Tortosa (Gesat) per un import d’1.509.036,47 euros.

Es tracta d’una operació que permetrà fer front a la liquidació del contracte adjudicat a Fresenius Medical Care SAU per la unitat d’hemodiàlisi. Un pagament que ve marcat per la resolució judicial del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que va establir que calia fer el pagament únic per la construcció de l’equipament i licitar per separat la prestació del servei d’hemodiàlisi. Amb aquest pagament anticipat, l’operació acabarà suposant una reducció de l’endeutament de 422.363,33 euros sobre la xifra prevista inicialment (1,9 milions d’euros).

Aquestes reduccions de l’endeutament s’uneixen a les que ja ha fet l’Ajuntament de Tortosa durant el 2021: al juny va fer una amortització anticipada del deute per valor de 3 M€ que, juntament amb les amortitzacions anuals previstes (3,1 M€) ja situaven la xifra de reducció en 6,1 M€. A aquesta dada, ara caldrà afegir els 987.000 euros de reducció proposada al ple del dimecres per la qual cosa, durant el 2021 l’Ajuntament de Tortosa haurà amortitzat 7,1 M€ de l’endeutament.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.