Els pressupostos participatius de Tortosa compten amb un total de set actuacions perquè s’incloguin al pressupost municipal per al 2022. D’aquestes, cinc corresponen al nucli urbà de Tortosa, mentre que les dues restants es reparteixen entre els Reguers i Vinallop.

L’opció més votada ha sigut la compra d’un piano de cua de caràcter professional, perquè pugui donar servei al teatre auditori Felip Pedrell. L’han votat 177 persones i està valorat en 48.000 euros. A continuació s’han situat la millora de la il·luminació en diversos passos de vianants, amb una inversió de 64.000 euros, seguida de la millora de l’accessibilitat a 50 passos de vianants de Sant Llàtzer, amb un cost de 47.000 euros.

La dotació pressupostària prevista encara ha fet possible que entren dues actuacions més: la instal·lació de cartells informatius sobre la circulació de bicicletes i patinets elèctrics pels carrers de vianants, amb un pressupost de 2.500 euros, i la instal·lació de dos senyals lumínics pedagògiques de recordatori de velocitat al passeig de Ribera, amb un import de 5.000 euros.

Als Reguers l’opció majoritària ha sigut la millora del passeig de la vora del barranc de la Vall Cervera, amb un import de 15.000 euros, mentre que a Vinallop, l’actuació més votada ha sigut l’adquisició de màquines, material d’exercitació i aparells audiovisuals per al casal, també amb un valor de 15.000 euros.

L’alcaldessa, Meritxell Roigé, i la tinent d’alcalde i regidora de Participació Ciutadana, Dolors Bel, han detallat els resultats, subratllant l’augment de vots que s’ha produït: en comparació amb l’anterior edició del 2020, s’ha produït un augment del 19,7% de participació. En total, s’han comptabilitzat els vots de 1.232 persones.

És el segon any consecutiu que la votació dels pressupostos participatius s’ha fet només per via telemàtica, per efecte de les mesures de prevenció de la pandèmia. Per aquest motiu, tant la recepció de propostes com la votació posterior s’ha hagut de fer únicament a través del web municipal. No obstant això, l’augment en comparació amb l’última edició referma la consolidació d’aquesta via com a mecanisme de participació en tot el procés.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.