El ple de l’Ajuntament de La Ràpita aprovarà, el proper 26 de novembre i en sessió ordinària, el canvi de nom del municipi: de ‘Sant Carles de la Ràpita’ a ‘La Ràpita’.

Malgrat que el topònim ‘La Ràpita’ no va arribar al 20% dels vots necessaris per a considerar-se vinculant en una consulta ciutadana celebrada el dia 12 d’octubre, l’alcalde rapitenc, Josep Caparrós, considera que ‘el resultat és legítim’, i que ara, ‘han de ser els regidors els qui es posicionin’.

Cal recordar que el consistori es va comprometre a fer vinculant el referèndum si una de les dues opcions assolia més del 20% dels vots, però el topònim de ‘La Ràpita’ es va quedar en un 18%. També a què si no s’arribava al percentatge marcat, tal com afirma Caparrós, ‘s’hauria de decidir què fer en plenari’.

D’aquesta manera, tot fa preveure que, en la sessió, els regidors republicans votaran ‘sí’ al canvi de nom, i així, ‘La Ràpita’ passarà a declarar-se oficialment nom del municipi sense necessitat de rebre el suport de l’oposició.

Alguns rapitencs i rapitenques s’han mostrat satisfets amb la decisió del seu alcalde i, asseguren que ‘La Ràpita’ és la millor opció. Quan se’ls hi ha preguntat sobre com els hi afectaria aquest canvi de nom en les seves vides, la majoria, han assegurat que només ‘en la paperassa burocràtica’:

Autor: