7 de cada 10 rapitencs han escollit canviar el nom de ‘Sant Carles de la Ràpita’ per ‘La Ràpita’ en una consulta ciutadana on hi han participat 3324 persones aquest dimarts dia 12 d’octubre al Pavelló Firal del municipi.

Malgrat que la població s’ha decantat majoritàriament per suprimir l’origen monàrquic del topònim, 2243 persones, l’opció no ha assolit els vots del 20% del cens, necessaris perquè la consulta ciutadana fos vinculant. D’un total de 12.458 electors (el 26,72% del cens), un 18% del cens i el 67,5% dels votants ha triat ‘La Ràpita’.

És més del doble dels que han votat que el nom conservi el seu origen monàrquic, ‘Sant Carles de la Ràpita’; un 8% del cens i un total de 1.044 persones (el 31,4% dels votants). També s’han sumat un total de 9 vots en blanc i 28 de nuls.

Davant d’aquest escenari, l’alcalde del municipi, ha admès que, tot i que el resultat de la consulta no es pot aplicar per ‘compromís polític’, els rapitencs i rapitenques han estat clars, i que ara, s’obrirà un període de reflexió de dos mesos per a decidir si el canvi de nom es portarà al ple, on Esquerra Republicana, partidaris del canvi de nom, hi té majoria absoluta. Si finalment es porta al ple, els grups municipals hauran de votar si s’aplica o no el mandat del poble, però si finalment tot queda en paper mullat, el debat continuarà unes dècades més.

Autor: