Les Terres de l’Ebre han presentat la 13a edició del Gran Recapte d’Aliments. El portaveu del Banc dels Aliments, Òscar Ologaray, ha començat destacant l’increment de la demanda a tot el país: “estem repartint més aliments ara que en el pitjor moment de la crisi del 2008, la demanda s’ha incrementat de forma alarmant” ha dit.

Ologaray ha recordat que, des que es va iniciar la pandèmia, el Banc dels Aliments ha vist augmentar la demanda més d’un 35% a tot Catalunya, una xifra lleugerament menor a les Terres de l’Ebre, però encara així preocupant. Per això des del Banc dels Aliments apunten que han fet un gran esforç per poder arribar a tothom.

La 13a edició del Gran Recapte tindrà lloc del 19 de novembre i fins al dissabte 27 als principals supermercats. Com a conseqüència de la Covid-19 es manté un any més la donació d’aliments en donacions monetàries a les caixes dels grans supermercats. Per tant, “serà el mateix personal qui convidin a la ciutadania a fer donacions a l’hora de pagar a caixa, mitjançant un CODI GRAN RECAPTE que s’oferirà al donant”, ha detallat Ologaray, que ha explicat que “un cop finalitzada la campanya s’adquiriran aliments bàsics, pel valor de les donacions aconseguides a cada supermercat”.

En aquesta edició es reforça el protagonisme del petit comerç amb una nova via de participació, una APP que permet registrar les donacions monetàries dels clients. A més, hi haurà punts de recollida, com el Mercat de Tortosa, on es recupera la donació física d’aliments i els clients tornaran a trobar les banyeres del Gran Recapte per poder dipositar les seues donacions. Tot i la digitalització de la campanya, el Banc dels Aliments no ha volgut prescindir de la figura clau que representa el voluntariat, i per això el divendres 19 i el dissabte 20 de novembre, es reforçaran aquests supermercats amb la seua presència.

El voluntariat farà de portaveu de la nova modalitat de Gran Recapte: informaran als clients del canvi d’operativa i de com es podrà donar aquest any a la caixa. A la província de Tarragona encara manquen molts dels voluntaris necessaris per poder cobrir tots els torns. L’altre gran canal de donació serà la web pròpia www.granrecapteonline.com, i també el canal BIZUM que amb el CODI 33596 pretén agilitzar les donacions des del mòbil i arribar a un públic més ampli.

L’alcaldessa de Tortosa, que ha participat en la presentació, ha recordat que “des de l’Ajuntament hem tornat a doblar les aportacions socials, amb aportacions extraordinàries per ajudar a les famílies més vulnerables. Com a govern municipal hem estat i estarem al costat de totes les famílies que més ens necessiten”. No obstant, Roigé ha demanat “la implicació de tothom” i ha assegurat que “Tortosa tornarem a demostrar la nostra solidaritat”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.