El passat dimarts 9 de novembre, el Govern de la Generalitat presentava públicament l’esborrany dels pressupostos 2022. Poc temps després, els grups de l’oposició començaven a valorar-lo. En el cas d’En Comú Podem, grup parlamentari on s’inclou Movem Terres de l’Ebre, parlaven directament de l’esmena a la totalitat als pressupostos condicionada a que el Govern obri una negociació dels mateixos.

La formació progressista ha reclamat al Govern que obri la negociació de pressupostos per evitar aquesta esmena a la totalitat i posen cinc temes sobre la taula per abordar-la: ferrocarrils, llei de barris verds, psicòlegs públics, dentista públic i reindustrialització. Per altra banda, des de la formació progressista consideren que els pressupostos catalans reconeixen que els del Govern de Coalició de l’Estat són uns bons pressupostos per Catalunya, amb la inversió més alta en els últims 10 anys i la reforma fiscal del 2020.

Tanmateix, consideren pura hipocresia la posició de Junts, que amb una mà estava votant en contra al Congrés i amb l’altra, sumant els milions que anaven per Catalunya. “No només hipòcrita, també irresponsable i diu ben poc d’un partit que aspira a seguir a governant Catalunya; per tant, la cosa no va de sigles, va de decidir on van avui aquests diners”, apunta Jordan.

Pel que fa a Terres de l’Ebre, consideren que aquestes estan clarament discriminades en relació als altres territoris de Catalunya i que els pressupostos no incorporen qüestions importants com el nou hospital de referència o les millores necessàries a l’hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

Tampoc apareixen inversions al sistema ferroviari on hi té competència el Govern de la Generalitat, tot i l’aprovació al Parlament de Catalunya d’una proposta presentada justament pel grup parlamentari d’En Comú Podem en relació a la millora dels trens i que és reclamada pel territori de fa temps. En canvi, apareixen 120 milions d’euros per comprar uns terrenys a la zona de Tarragona pel projecte Hard Rock, “molts més del que es destinen per promoure la indústria a tota Catalunya” declara Jordan. Per tant, la formació progressista considera la proposta negativa per a Catalunya i les Terres de l’Ebre i per aquesta raó, plantegen una esmena a la totalitat dels pressupostos si el Govern no obre la porta a la negociació.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.