ERC- Deltebre ha presentat en roda de premsa les dues mocions que portarà al ple de novembre. Els republicans presentaran una moció perquè es faci un seguiment i control efectiu del compliment de les mocions proposades al Ple de l’Ajuntament de Deltebre. Per ERC Deltebre, la situació s’ha convertit en “inadmissible” pel que fa al compliment de les mocions per part del govern municipal que no prioritza cap moció aprovada que hagi estat presentada per ERC.

El portaveu republicà Joan Alginet expressava que “fa més d’un any que el ple municipal va aprovar a instància d’ERC constituir el Consell Municipal per la infància de Deltebre i encara l’estem esperant i és un exemple entre molts”. Els republicans consideren que el ple municipal és l’òrgan màxim representatiu d’un municipi i en conseqüència els seus acords han d’implementar-se de manera ràpida i eficaç, i aquest fet no es produeix a Deltebre. “Nosaltres com a grup a l’oposició tenim el dret de presentar propostes, i aquestes, si s’aproven per majoria han d’aplicar-se, sinó es produeix una falta de respecte a la mateixa institució que representem” ha manifestat Alginet. La moció d’ERC demana complementar degudament l’aparat dels grups municipals al web de l’Ajuntament, referenciar les mocions degudament i fer un seguiment al ple municipal del seu grau d’execució.

En segon lloc el grup municipal d’ERC – Més Deltebre presentarà una moció al ple en què reclama que s’articulen mecanismes de compensació als ajuntaments per la supressió de l’impost de plusvàlua, ja que aquesta situació posa en risc les finances municipals i desmunta les previsions d’ingressos dels ajuntaments en l’elaboració del pressupost per al 2022. “En el cas de Deltebre, estem parlant de 250.000 euros que caldrà retallar de partides del pressupost, i no ens podem permetre deixar de prestar serveis o impulsar polítiques actives en benefici de la ciutadania” ha expressat Alginet.   A més ha afegit que “demanem a l’Estat que abordi amb urgència la reforma de l’impost de plusvàlua i que adeqüi d’urgència, a través d’un reial decret llei, la metodologia de càlcul de la base imposable per tal de dotar de plena seguretat jurídica “.

El grup municipal d’ERC Deltebre no ha volgut desvetllar el sentit final del vot al pressupost del 2022 a l’espera del ple, ja que el govern municipal d’Enlairem Deltebre encara no els ha donat resposta a les propostes que els republicans van entrar per registre el passat 27 d’octubre. Entre d’altres, el grup municipal d’ERC a Deltebre va presentar 25 propostes que són innegociables perquè les votin favorablement. “ERC es va abstenir als pressupostos del 2020 i va votar a favor dels del 2021 en plena pandèmia. Hem actuat sempre amb molta responsabilitat, i avui estem més allunyats que mai del govern municipal i de la seva proposta de pressupost” ha expressat Alginet.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.