El músic tortosí Arturo Gaya obrirà aquest divendres 5 de novembre la 36ena edició del Festival Felip Pedrell presentant ‘Bonaire 12’, el seu primer disc en solitari, després de 44 anys de trajectòria artística. El concert tindrà lloc a les 20.30 al Teatre auditori de la seva ciutat, prop del carrer Bonaire on va nàixer i que dona títol al projecte.

El cantautor s’acompanyarà a l’escenari del guitarrista Sergi Trenzano, arranjador i productor musical del disc, i d’alguns dels instrumentistes que han participat en la gravació: els acordionistes Cati Plana i Josep Lanau, els baixistes Eduard Altaba, Kike Pellicer i Ignasi Palau, el percussionista Sergi Molina i els cors d’Anna Arques i Maria Elena Maureso.

Aquest és el primer treball que signa Arturo Gaya amb el seu nom i cognom, ja que fins ara sempre ho havia fet de manera col·lectiva en formacions com La CucaferaLontainersDelirios i Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries (encara en plena activitat) o projectes com Tren SeegerGràcies Ovidi o Sense pistola (sobre poemes d’Enric Casasses).

A ‘Bonaire 12’, Arturo Gaya reivindica una altra forma de viure, la no pressa i el pensament lliure, presentant 12 cançons entre les que hi trobem 3 temes de composició pròpia, 2 versions molt personals (Quico Pi de la Serra i Caetano Veloso) i diversos poemes de Gerard Vergés, Zoraida Burgos, Carles Renau, Jon Gras, Jaume Rocamora i altre cop Enric Casasses, als que hi ha posat música.

El Festival Felip Pedrell de Tortosa donarà també el tret de sortida a les celebracions durant el 2022 del centenari d’aquest compositor i musicòleg tortosí, mestre de músics com Enric Granados, Manuel de Falla, Isaac Albéniz o Lluís Millet.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.