El ple ordinari del mes d’octubre d’Amposta, previst per dilluns 25 d’octubre a les 20 h al saló de plens de l’Ajuntament, portarà a debat la proposta d’ordenances fiscals per al 2022. Una proposta que en termes generals preveu la congelació dels impostos i taxes fiscals i inclou diferents bonificacions per a la implantació d’energies renovables i el reciclatge en empreses i comerços. L’alcalde, Adam Tomàs, ha presentat la proposta d’ordenances fiscals per a l’any vinent, acompanyat del primer tinent d’alcalde, Miquel Subirats, i de la segona tinent d’alcalde, Núria Marco.

Així, les bonificacions que es portaran a aprovació són sobre l’Impost de Béns Immobles (IBI), la taxa d’escombraries, l’impost de Construccions, obres i instal·lacions (ICIO) i la la llicència urbanística.

El ple ordinari també portarà a debat una modificació de pressupost que, entre d’altres coses, preveu una amortització de préstec d’1,3 milions d’euros. “La modificació completa és d’1.385.000 euros, dels quals 1.300.000 són per a amortització de préstec”, afegeix l’alcalde, “una amortització important perquè deixarà l’endeutament de l’Ajuntament en un 47%, un dels més baixos del que ha tingut aquest ajuntament”.

Així, l’alcalde també posat en valor que des del juny del 2015 fins a dia d’avui, l’Ajuntament ha amortitzat 13 milions d’euros, 6 milions d’euros dels quals, de forma extraordinària, “és a dir, no estaven contemplats als pressupostos de sortida”. “Amb l’amortització que passarà avui pel ple, l’endeutament de l’Ajuntament serà un 22% menys que el que teníem el 2015”, ha tancat l’alcalde.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.