Es van presentar al Consell de Participació Ciutadana les propostes finalistes de la fase de Votació Popular dels pressupostos participatius a Jesús. Durant les diferents fases del procés, iniciat al mes d’abril, s’han rebut un total de 57 propostes. D’aquest total, 14 propostes han estat descartes per no complir algun dels criteris establerts a les bases reguladores i les 43 restants s’han reduït a 34 per raons de similituds i agrupació dels diferents plantejaments en una mateixa opció de millora.

La darrera fase dels pressupostos participatius ha estat la de Votació Popular que s’ha dut a terme del 20 de setembre al 10 d’octubre. La votació s’ha pogut realitzar per mitjans electrònics i també de manera presencial. Han pogut votar les seues 3 candidates a ser executades tots els majors de 16 anys empadronats a Jesús.

Víctor Ferrando, Alcalde de Jesús, emfatitza: “El fet d’haver impulsat el procés de manera virtual, tant per la presentació de propostes, com a l’hora de poder-les votar, ha permès l’increment de la participació de manera considerable.” Tal com explica Eva Marro, Regidora de participació ciutadana i responsable del procés: “S’han presentat un total de 389 butlletes de votació, majoritàriament en format electrònic, només 14 vots han estat presencials amb papereta a l’urna. Cal destacar que la franja d’edat que més ha votat, amb un 29% de la participació, ha estat la de 40 a 49 anys. Hem passat d’un 7,20% de participació en la darrera edició a un 11.65% de l’edició actual i estem molt satisfets dels resultats.”

Les propostes guanyadores s’executaran durant el proper any, per ordre d’elecció i fins exhaurir la partida pressupostària de 40.000€ destinada per a aquesta edició. Marro emfatitza de nou que: “No només són importants les propostes finalistes sinó totes les presentades, també les descartades, ja que són el reflex de les necessitats que les jesusenques i els jesusencs viuen en xafar el carrer.

Totes les propostes són igual d’essencials i mereixen ser analitzades cas a cas, per tal d’oferir en el futur una solució a les mateixes, tant per part de l’EMD de Jesús com, si és el cas, amb l’ajut d’altres administracions competents.”

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.