L’Audiència provincial de Castelló començarà el dilluns 18 d’octubre el judici contra dos directius i l’empresa Escal-UGS, per presumptes delictes mediambientals derivats del projecte Castor. El judici arriba després de 5 anys d’instrucció als jutjats de Vinaròs, i és el primer judici penal contra persones físiques que pot desembocar en penes de fins a 6 anys de presó, multes de més de 180.000 €, a més de la prohibició a l’empresa de fer activitats relacionades amb el subsol i el sistema gasístic de manera definitiva.

El judici comptarà amb 189 testimonis i 39 perits, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. Els directius es sotmetran a les preguntes de l’acusació particular, amb alguns temes claus.

Durant 11 sessions els jutges de l’audiència valoraran els testimonis, proves i informe de les dues parts, per decidir si se’ls condemna penalment.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.