Els pressupostos generals de l’Estat destinaran 280,5 milions d’euros en l’exercici de l’any 2022 a la província de Tarragona dels 2.239 milions que s’invertiran al conjunt de Catalunya.

El gruix principal del capital s’assignarà, principalment, a mesures socials: una xifra rècord per a beques que arribarà a uns 12.000 estudiants de la demarcació, 4 milions d’euros per a afavorir l’emancipació i l’accés a l’habitatge dels joves, 2,3 milions per a conciliació familiar o 2 milions per a la lluita contra la violència de gènere.

Un alt volum de capital s’invertirà, també, en infraestructures. D’aquestes, l’Ebre rebrà 500.000 euros per a executar actuacions a l’N-340 en el seu pas pel municipi de l’Aldea. A més a més, ADIF farà una despesa de 99,1 milions d’euros a la província, sent la partida principal la que es destinarà en el tram entre Vandellòs i València, de més de 70 milions d’euros. RENFE, en canvi, invertirà a la demarcació un total de 24 milions.

Pel que fa a la resta de partides, el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic destinarà 430.000 euros en la millora i conservació de les platges i la lluita contra la regressió, i ENRESA, que invertirà més de 7 milions d’euros en el sistema d’emmagatzematge de la Central Nuclear d’Ascó, més del doble que en l’exercici del 2021.

Autor: