L’Associació Catalana de Municipis celebra els 40 anys de vida al serveis dels municipis de Catalunya amb un acte on es lliuraran els primers premis de l’ACM. Les televisions locals l’oferiran aquest dissabte a les 23h des de l’Espai el Sucre de Vic.

La primera entitat municipalista de Catalunya, amb més de mil ens locals associats, celebrarà el 40è aniversari de la seva constitució el 3 d’octubre de 1981. L’acte es farà a la ciutat de Vic, lloc on va néixer l’Associació amb un centenar d’alcaldes i alcaldesses. L’objectiu de l’ACM és reconèixer les quatre dècades de treball municipalista i el paper dels ens locals en el progrés i desenvolupament dels pobles i ciutats d’arreu del país.

Durant el mateix acte, presentat per la periodista Clara Tena, es lliuraran els premis ACM en la seva primera edició per reconèixer les millors iniciatives i projectes dels ens locals que ajuden a transformar els nostres municipis i aporten valor afegit al territori. Es guardonaran cinc àmbits: acció climàtica, benestar social i servei a les persones, desenvolupament econòmic, cultura i governança local.

L’acte de celebració dels 40 anys de l’Associació Catalana de Municipis es podrà veure aquest dissabte a les 23h en streaming a www.ebredigital.cat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.