La central nuclear Ascó ha efectuat avui, entre les 9.30 i les 13.40 hores, el preceptiu simulacre anual del Pla d’Emergència Interior (PEI) de la instal·lació. Per segon any, la realització d’aquest exercici s’ha vist condicionada per la pandèmia i, prioritzant la seguretat i la salut de les persones,s’ha dissenyat un simulacre que ha involucrat a un equip humà més reduït i ha evitat les pràctiques en les quals s’hagués requerit una gran concentració de persones.

L’exercici s’ha basat en la simulació d’un incendi amb ferits en la Unitat I mentre es realitzava la maniobra de trasllat d’un contenidor carregat amb combustible gastat al Magatzem Temporal Individualitzat (ATI). Posteriorment, en la Unitat II s’ha simulat una emergència basada en un transitori operatiu que ha portat a declarar la categoria Emergència en l’Emplaçament.

La realització d’aquests exercicis, auditats interna i externament, permet que l’organització de resposta a l’emergència es mantingui operativa i degudament preparada per a fer front a aquestes situacions, al mateix temps que suposa identificar àrees i oportunitats de millora que es tradueixen en les corresponents accions per a aconseguir major eficàcia en l’acompliment de les tasques associades per a fer front a una eventual emergència.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.