La cobla Mirantfont ha celebrat el seu cinquantè aniversari presentant un nou projecte musical centrat en peces ebrenques. La cobla fatarellenca havia de commemorar els seus 50 anys el passat 2020, però la pandèmia va impedir-ho.

Enguany han pogut celebrar-los amb l’emissió d’un vídeo resum de tota la seva trajectòria i l’estrena d’un nou espectacle musical amb la recopilació de cançons típiques de les Terres de l’Ebre i sardanes i jotes en versió per a cobla. Hi ha jotes de cada comarca, i les cançons típiques han permès incorporar una part de percussions i una part vocal. El grup busca donar a conèixer què és la cobla i mostrar una sonoritat nova de les jotes i cançons de l’Ebre.

La cobla Mirantfont va fundar-se el 1970 com a conjunt orquestral, i des de llavors ha anat ampliant el seu ventall musical i realitzant actuacions, assolint un gran prestigi a les Terres de l’Ebre.