Horta de Sant Joan celebra els dies 18 i 19 de setembre les III Jornades d’ofici i arquitectura tradicional als Ports. Aquest esdeveniment va sorgir del projecte Mas de Burot, i les jornades tracten l’arquitectura i oficis tradicionals de tot el patrimoni que hi ha vinculat. L’empresa ebrenca Ínclita Cultura organitza les jornades, amb el suport de l’Ajuntament local, el Ministerio de Cultura y Deporte del Gobierno de España i, per primer cop, la Càtedra UNESCO de Diàleg Intercultural a la Mediterrània de la URV.

La programació varia cada any, i aquesta edició es centrarà en conferències i taules rodones, a més d’una degustació de productes locals, el primer dia, i activitats orientades a un públic més familiar el segon, amb activitats com la visita al Mas de Burot, amb la presentació del circuit interpretatiu del voltant, o al Mas de Cleto, on es donarà a conèixer el dia a dia de l’ofici de pastor.

Tot i la situació sanitària actual, la participació de les jornades es preveu força alta i variada. Els organitzadors han ampliat el període d’inscripcions per l’alta demanda i esperen comptar amb la presència de visitants de Girona, Aragó i València, com en les anteriors edicions. A més a més, les jornades varien entre interiors i exteriors, i estan pensades per seguir la normativa sanitària vigent.