L’Ajuntament de la Ràpita engega, aquest curs 2021-22, el programa ‘La Ràpita llegeix’, un projecte que pretén aglutinar totes les activitats vinculades al món de la lectura que s’organitzen a la Ràpita i els recursos que es destinen per promoure el gust per la lectura a tots els sectors i edats de la població.

Amb aquest projecte, el consistori vol formar ciutadans compromesos i responsables per a la millora del seu interès per l’entorn social i cultural, partint de l’activitat lectora com a recurs per ampliar la visió del món. De la mateixa manera que, aconseguir que més rapitencs i rapitenques tinguin la lectura com un hàbit consolidat amb què obtenir plaer, coneixements, capacitat de reflexió i entesa de l’entorn, etc.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, explica que es tracta d’”un projecte transversal a través del qual busquem aconseguir que els rapitencs i rapitenques tinguin aquest hàbit consolidat perquè acabin convertint-se en agents de la societat que gaudeixin del plaer de la lectura i que tinguin aquesta capacitat de reflexió, crítica…”.

Actualment, la Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó és el principal focus de foment i manteniment de l’hàbit lector entre la població, amb activitats com l’adquisició de novetats literàries amb una periodicitat fixa i la presentació d’aquestes novetats; l’organització de presentacions literàries d’autors del territori i de tallers infantils que fomenten la lectura; l’activació de clubs de lectura; i les visites dels col·legis per conèixer la història del llibre i el funcionament de la biblioteca

A banda de la biblioteca, des de la Regidoria de Cultura s’impulsen diversos certàmens literaris, es programen activitats amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, es destina un espai a Ràdio Ràpita dedicat als llibres i, es treballa amb associacions del municipi per organitzar mercats de llibres de segona mà, un cap de setmana dedicat al gènere poètic, etc.

Com a tret de sortida d’aquesta iniciativa, aquest diumenge, l’Auditori Sixto Mir acollirà ‘Vent en popa’, el concert del grup Aspriu. D’altra banda, pròximament, es presentarà la programació cultural de tardor, la qual tindrà vincles literaris en la major part dels espectacles professionals que oferirà. A més, des del consistori s’organitzaran sessions informatives i engrescadores per a cada funció de teatre amb relació literària, es potenciarà la presència d’escriptors perquè presentin les seves obres i puguin engrescar i fidelitzar nous lectors i es potenciaran les figures d’Arbó i Lluís de Montsià, com a grans protagonistes de la literatura rapitenca.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.