L’Ajuntament de la Ràpita programa un conjunt d’activitats que transcorreran al llarg del mes de setembre per celebrar les festes de la Mare de Déu de la Ràpita i les Jornades culturals d’enguany. Totes les activitats que ofereix l’Ajuntament a la ciutadania estaran adaptades a la situació de la covid-19, i per tant, compliran les normatives vigents en cada moment.

Les Festes del Barri comencen el divendres 3 de setembre i contemplen concerts, tardes de bous, inflables infantils, un concurs de paelles, un campionat de morra, entre altres

Les festes de la Mare de Déu de la Ràpita començaran el divendres 3 de setembre amb l’actuació de la xaranga ‘Always Drinking’ a la plaça de bous portàtil ubicada al carrer València, on posteriorment tindrà lloc la primera nit de bou embolat. El següent dia se celebrarà un concurs de bitlles, un concurs de paelles als magatzems del barri (inscripcions al 606239195) i el XV Campionat de Morra de la Mare de Déu de la Ràpita. A més, les festes, que se celebraran fins al dimecres 8 de setembre, contemplen tardes de bous, castells inflables per als infants i el concert d’Èric Vinaixa a la Xaladora (mirador del Parc de Garbí).

El regidor de Festes, Enric Vidal, assegura que “estem treballant perquè les festes de la Mare de Déu de la Ràpita surtin, com a mínim, igual de bé que les Festes Majors 2021”. Les entrades ja es troben a la venda i es poden aconseguir a entrades.larapita.cat o, presencialment, els dies 1, 3 i 6 de setembre de 10 a 13 h, al Mercat Municipal (caseta exterior).

L’Auditori Sixto Mir, la Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó i el Museu de la Mar de l’Ebre esdevenen els espais centrals de les Jornades culturals 2021

Pel que fa a les Jornades culturals d’enguany, es duran a terme en diferents espais culturals com són l’Església Nova, la Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó, l’Auditori Sixto Mir i el Museu de la Mar de l’Ebre, entre els dies 5 i 30 de setembre. La regidora de Cultura, Èrika Ferraté, explica que “són unes jornades marcades per les mesures de la covid-19 que ens han obligat a reorganitzar els actes en espais que fins ara no eren els establerts, de tal manera que l’Auditori Sixto Mir acull altres esdeveniments singulars, a més a més dels ja habituals”.

Al llarg de les jornades, l’Auditori Sixto Mir acollirà el cicle de conferències del 6 i 7 de setembre, les projeccions cinematogràfiques a càrrec del CineClub la Ràpita i el Cicle Gaudí, el concert del grup Aspriu, l’acte de lliurament del fons de Camilo Castellà a l’arxiu municipal i la presentació de ‘L’abans de Sant Carles de la Ràpita (1865-1965), de Toni Cartes.

A la Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó de la Ràpita hi haurà un taller de ioga i literatura infantil, sessions literàries per descobrir i crear llibres pop up i les presentacions dels llibres ‘Aigües, una aproximació a les TE’ d’Àlvar Arasa, ‘L’àvia Tina va d’acampada de Pilar Sacu, i ‘Contes catalans d’avui i de sempre’ de Cesk Freixas. A més, el 13 de setembre s’obren les inscripcions per formar part del nou club de lectura teatral ‘Llegir el teatre’ i el 27 de setembre, per formar part del club de lectura infantil i juvenil.

D’altra banda, al Museu de la Mar de l’Ebre es pot visitar, fins al 12 de setembre, l’exposició ‘De llibertat i opressió’ de Josep Canet Figueras, premi d’escultura Agustí Vizcarro La Pin 2019. Posteriorment, del 23 de setembre fins al 30 d’octubre tindrà lloc l’exposició de cartes nàutiques. A la plaça del museu, la Plaça Agustí Vizcarro, se celebrarà el concert de l’Agrupació Musical Rapitenca el 10 de setembre en el marc de la celebració dels actes institucionals amb motiu de la Diada de Catalunya, el XXXII Festival Folklòric dels Alfacs el 12 de setembre i la trobada gegantera el 25 de setembre. A més, el dissabte 18 de setembre, des del Museu de la Mar de l’Ebre començarà la Ruta Sebastià Juan Arbó, amb Pep Carcellé.

Cal destacar de la programació la hissada de la senyera davant l’Ajuntament de la Ràpita l’11 de setembre, el mercat de llibres de segona mà de cada dissabte de setembre a càrrec del col·lectiu Cansomiatruites, la presentació del llibre ‘Francesc Calduch i Juan. Una vida dedicada a la mar’ de Daniel Calduch a la Sala de Conferències de la Confraria de Pescadors Verge del Carme i el Festival Internacional de Guitarra ‘Guitar Passion’ a l’Església Nova.

La majoria de les activitats de les Jornades culturals requereixen inscripció prèvia. El termini per reservar places a les activitats què es vulgui assistir s’obrirà el dijous 2 de setembre a les 11 h. Per a les activitats de la biblioteca cal enviar un correu electrònic a [email protected]. Per a la resta d’activitats, la inscripció es pot fer de manera telemàtica a entrades.larapita.cat o, presencialment, els dies 1, 3 i 6 de setembre de 10 a 13 h, al Mercat Municipal (caseta exterior).

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.