La falta de materials pedagògics per ensenyar música als més petits ha portat a una mestra de Benissanet a dissenyar-ne ella mateixa. Des de pissarres magnètiques per ensenyar la col·locació de les notes al pentagrama a un set de fusta per explicar les equivalències dels ritmes i molt més. Els comercialitza a través de la seva marca Música Viva i està rebent comandes d’arreu de l’estat espanyol i, fins i tot, de l’estranger.

La Núria Mauricio és de Benissanet i és mestra de música a diferents escoles rurals de la comarca. Degut a la falta de material didàctic per ensenyar música, va decidir fabricar-los ella mateixa amb materials casolans. Però la Núria no en va quedar satisfeta i va decidir fer un pas endavant.

Així va néixer el projecte Música Viva. Compta amb una pàgina web on es poden comprar tots els materials pedagògics i jocs que ha dissenyat la Núria Mauricio. Com per exemple, una pissarra magnètica perquè els xiquets aprenguin a situar les notes al pentagrama. També hi trobem un dels productes que ha tingut més èxit, el Musi-Rhytms.

El més nou és el Musi-instruments. Un joc amb noranta instruments de tot el món. Està format per peces rodones de fusta i en un costat hi ha el dibuix de l’instrument i a l’altre hi ha escrit el seu nom. Mauricio també ha explicat que està rebent comandes d’arreu de l’estat espanyol i que fins i tot, recentment, n’ha tingut de França i d’una escola de Finlàndia.

Autor:

Periodista