Des d’aquest dijous entrar a la platja del Trabucador ja és de pagament. La mesura entra en vigor aquest estiu, però serà una prova pilot. L’objectiu és regular i limitar la gran afluència de visitants que registra aquest espai natural, el més visitat del delta de l’Ebre.

Els primers visitants que hi ha accedit aquest dijous s’han trobat la barrera abaixada. Després d’obrir-se, el personal de l’ajuntament els ha cobrat la taxa. Ara poden estacionar el seu cotxe en tres aparcaments diferents. Les bicicletes, els vianants, els vehicles dels treballadors i els matriculats a la Ràpita passen de franc. Molts visitants, tot i ser habituals, encara no coneixen la mesura, però la valoren positivament.

Per Berain Chauvin, turista francès que acostuma a venir per la zona a estiuejar en temporada baixa, la mesura és adequada: “Està bé, són cinc euros i si vens a passar el dia no és res”. Un altre grup de visitants, vinguts de Vinaròs, també ha valorat positivament el fet d’haver de pagar per accedir al Trabucador: “Em sembla bé, sent un parc natural s’ha de mantenir net. Quan anem a la muntanya a collir rovellons també ens fan pagar. Els llocs bonics s’han de pagar”, sentència Calixto Calvo.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha especificat que la regulació que comença aquest dijous i que acabarà el 31 d’agost és una prova pilot. “Aquest estiu el que fem és testejar el sistema i tota la logística de l’operatiu. Segur que sortiran coses per a millorar i altres que seran positives. Es tracta de saber què necessita el Trabucador, quants visitants pot suportat i què és el que desitja la gent que ve aquí”, remarca Caparrós.

La massificació del que ja era abans de la pandèmia l’espai més visitat del Delta ha portat a l’ajuntament a limitar l’aforament a poc més de 700 vehicles. És per això que es recomana reservar l’estacionament a través del web lotrabucador.cat. La platja estarà oberta de 6 del matí a 11 de la nit per evitar, precisament, una altra de les infraccions més comunes: la pernoctació.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.