La Plataforma en defensa de l’Ebre alerta que el nou Pla Hidrològic de l’Ebre, que es troba a informació pública fins al desembre, no resol els problemes del tram final del riu Ebre, ja que els cabals mínims proposats –de 100 m3/segon – són insuficients i no hi ha una proposta de gestió decidida dels sediments.

Des de la plataforma creuen que els cabals mínims proposats, de 100m3/segon, la major part de l’any, són insuficients per acabar amb la intrusió salina, la subsidiència i la regressió del Delta. Manolo Tomàs, portaveu de la Plataforma en Defensa de l’Ebre lamenta: “genera una gran decepció este nou pla hidrològic perquè no entenem que no dona una solució temporal o immediata al tram final del riu i al delta”.

A més, la plataforma denuncia que es podrien estar preparant nous transvasaments, ja que el pla dona sobrants al Canal Xerta-Sènia. “Se produïx un sobrant del canal Xerta-Sènia, s’està preparant una nova tongada de transvasaments, que textualment es podran dir minis, semblant al de Tarragona, excusant-se amb les concessions agrícoles no autoritzades”, ha alertat Tomàs.

A més, des de la Plataforma asseguren que faran al·legacions al pla, ara que es troba en informació pública. La PDE creu que caldrà anar a mobilitzacions perquè se’ls faci cas.