La setmana vinent els centres escolars de Catalunya finalitzen el curs. El 2020-2021 ha estat, sens dubte, un any acadèmic atípic, marcat pels protocols contra la Covid-19 que s’han aplicat dins les aules com les mascaretes, els grups de convivència o les entrades esglaonades.

Satisfets amb les mesures i amb la feina feta

Instituts i escoles, però, valoren molt positivament totes les mesures adoptades per tal de seguir oberts, també les del curs vinent, publicades ja pel Departament d’Educació.

Aquestes són continuistes i no presenten grans canvis: es mantindran els circuits d’entrada i sortida i la ventilació a les aules, però se suprimirà la presa de temperatura a l’entrada dels centres. En els menors de 12 anys, la mascareta ja no serà una obligació. Tot i que es continuarà amb la dinàmica dels grups de convivència, ja no caldrà mantenir una distància de seguretat d’1,5 metres entre membres d’una mateixa bombolla. La previsió és també vacunar als adolescents contra la Covid-19, al mes de setembre, ja sigui fora els centres educatius o dins.

Encara més difícil a les escoles dels pobles petits

A l’Institut Escola de Móra La Nova, on van arribar a tenir 7 grups confinats a la vegada, valoren molt positivament que es vacuni als alumnes. En aquest centre, de quatre-cents alumnes, el repte més difícil per a estudiants i professors va ser el de no poder conviure plegats durant el curs. Tot i les dificultats logístiques que va suposar implementar protocols anticovid dins les aules, des de l’equip directiu del centre valoren positivament totes les mesures establertes pel Departament d’Educació, que han permès, al cap i a la fi, garantir la presencialitat.

Autor: