El republicà Albert Salvadó (Amposta, 1969) serà el nou delegat del Govern a les Terres de l’Ebre i substituirà a Xavier Pallarés, de Junts, després d’una dècada com a màxim representant de la Generalitat al territori. L’executiu de Pere Aragonès ha nomenat aquest dimarts als diferents representants territorials de la Generalitat.

El també primer tinent d’alcalde de la Ràpita era el candidat més ben situat dins la federació ebrenca d’ERC, però la incògnita sobre qui ocuparia el despatx del carrer Montcada s’ha mantingut fins al final. El pacte de Govern entre ERC i Junts va determinar un nou repartiment de les delegacions territorials, corresponent aquesta vegada als republicans proposar un candidat per dirigir la de les Terres de l’Ebre.

Albert Salvadó és enginyer tècnic de professió i té un postgrau en gestió directiva, ha treballat en diferents empreses del sector privat. Pel que respecta a l’àmbit polític va ser gerent del Consell Comarcal del Montsià entre 2004 i 2006 i cap de gabinet de Lluís Salvadó quan aquest va ser delegat del Govern entre el 2006 i el 2010.

Des del 2011 és regidor i portaveu d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de la Ràpita i al 2015 va assumir la primera tinença d’alcaldia amb Josep Caparrós com a alcalde. Al 2019 va substituir a l’exalcalde de la Ràpita, Joan Martín Masdéu, com a director de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE), càrrec que ha exercit fins avui.

Tant Salvadó com Caparrós estan acusats de desobediència, malversació prevaricació i per la suposada organització de l’1 d’octubre a la Ràpita. Encara no hi ha data per a la celebració del judici, a l’espera dels escrits d’acusació de la fiscalia.

En dels principals reptes del nou delegat serà com aconseguir un major grau de representativitat política per a les Terres de l’Ebre, una de les propostes d’Esquerra Republicana la passada campanya. S’han plantejat diverses alternatives al model de les Vegueries, davant els obstacles jurídics d’aquesta via. De moment, la primera tasca de Salvadó serà nomenar, la setmana que ve, als nous directors dels serveis territorials de la Generalitat a les Terres de l’Ebre.

Periodista.