Si alguna cosa hauriem d’agrair al president del partit blau, no hauria de ser ni la recerca de les armes nuclears a Iraq, ni el nomenament de president de FAES, ni assessor a la cúpula d’Endesa, ja que cap d’aquests no ens ha beneficiat gens ni mica a la població. José Mari, va saber fer una cosa molt bé: va popularitzar el que avui en dia és un dels esports més estesos per les naus de polígons industrials i clubs d’esport.

El Pàdel és un esport que annexiona i no discrimina cap mena de condició, homes, dones, xiquets i xiquetes, pàdel adaptat a les necessitats físiques o discapacitats intel·lectuals, parelles femenines, masculines o mixtes. Tot un èxit de les relacions humanes que ha fet d’aquest esport un dels més additius per generar la hormona de la felicitat. Una bona manera d’augmentar les relacions socials. La necessitat de jugar i intercanviar experiències en parelles noves pot arribar a traspassar la línia vermella.

Les aplicacions en línia com ara Timpik, Playtomic, per demanar hora o reservar la pista en la teva parella preferida fan que els contactes siguin molt premeditats i consentits per les dues parts. Els Pàdels Tours de 3, 4 o més dies de duració també aporten una excusa perfecta per poder passar uns dies immersos al joc.

Curiosament l’últim mes, una coneguda meva i un altre amic m’han explicat que les seves respectives parelles matrimonials n’han trobat d’altres al Pàdel i què aquest esport té la fama d’haver-hi molt de companyonia.

– Ja feia temps que notava alguna cosa. I vinga a entrenar! m’explicaven.

Molt probablement no es tracta del joc en si, segurament la cosa ve de lluny. El Pàdel és una de les moltes excuses utilitzades per tapar una o diverses carències que algunes relacions de molts anys porten esquivant. Ja sigui el pàdel, futbol, teatre o qualsevol altra activitat o inclús al mateix lloc de treball fa que hi hagi la possibilitat de sorgir relacions extramatrimonials. Passem moltes hores a la feina envoltats de gent on treballem en equip i amb qui molt probablement ens portem molt bé, rialles, xerrar, compartir èxits i bons moments fa que sigui tot el contrari al que es viu a casa on hi ha males cares, crios, discussions, problemes econòmics, cansament, feina, etc.

De tothom és conegut que “El roce fa el carinyo”. Saber on parar el joc i no capgirar la truita és el secret del teu futur dins i fora del Pàdel.

Professor de Formació Professional.