L’artista Eva Mascarell presenta la seva obra “Trabucador” per tal d’abordar la qüestió del canvi climàtic i la seva afectació al delta de l’Ebre. L’obra es mostra al públic dins del projecte “Art per tu” impulsat per la Fundació Irla en col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, i que té com a objectiu portar l’art contemporani a diferents poblacions de Catalunya, per tal d’entendre l’art com un element més del debat públic, alhora que promocionar a artistes joves.

Es presentarà al públic el dissabte 12 de juny, a les 18h, davant el Museu de la Mar l’Ebre. Comptarà amb Eva Mascarell, artista de l’obra artística, Josep Caparrós, alcalde de la Ràpita, Èrika Ferraté, regidora de cultura, i Marta Cid, patrona de la Fundació Josep Irla.

L’obra “Trabucador” vol explorar com un paisatge que es troba inalterable pot ser esborrat de cop. Una imatge que explica la història d’un paisatge, però també la d’una comunitat que veu com el seu ambient canvia inevitablement. Com explica l’artista, el motiu últim de la seva obra no deixa de ser aquest: “Per a mi l’audiovisual no és una opció, és una forma de comunicar-me, una forma d’entendre la vida, la meva forma de ser i de desenvolupar la meva passió: CONTAR HISTÒRIES. Quina és la teva?”

Eva Mascarell és tècnica d’imatge i graduada en Comunicació Audiovisual per la UAB. Deu l’experiència a televisions locals com la Manyana TV i Cugat.cat i a projectes fets durant l’etapa acadèmica. També ha fotografiat i enregistrat esdeveniments i festivals, col·laborant amb El Periodico de Catalunya, Psytrance Magazine, Aguaita.cat, Nació Digital, Somiabarrets Arts Esceniques, Sundeck, grups de música emergents i clients individuals diversos. El 2015 empren sola la producció del seu projecte més personal i arriscat: “Per què Xile?” que narra les meves peripècies a l’altra banda de l’Atlàntic. Des del 2016 fins a l’actualitat col·labora amb l’associació cultural Mar de Fora.

És un projecte comissariat pel crític d’art i gestor cultural Joan Vila i Boix. Ha estat durant un lustre redactor d’art a Revista Mirall, alhora que ha organitzat exposicions a Sabadell, Barcelona i Reus, sempre al voltant de la promoció de figures joves del món de l’art.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.