Els efectius de recerca han trobat el cos sense vida de l’adolescent que havia desaparegut al riu Ebre este migdia a Miravet, segons acaben de confirmar els Bombers de la Generalitat. El cos s’ha trobat sobre les 17:30h a una distància d’entre 100 i 200 metres més avall de la platja de l’Arenal. Ara s’hauran de fer les tasques d’extracció, peritatge i identifació del cos. La família del jove ja ha estat informada i està sent atesa per un equip de psicòlegs.

L’estudiant havia desaparegut avui després d’entrar a l’aigua al riu Ebre, a la platja de l’Arenal de Miravet (Ribera d’Ebre). Els bombers han rebut l’avís als volts de la una del migdia d’aquest dijous. El noi havia acabat de participar en una sortida amb caiac amb altres alumnes de l’institut. Quan es recollien les embarcacions, s’ha tret l’armilla salvavides, s’ha tirat a l’aigua i ha desaparegut. Un dels seus companys ha donat l’alerta. Un operatiu de vint dotacions dels bombers i tretze de Mossos, dos helicòpters i sis embarcacions han participat en la recerca.

El grup el formaven 116 estudiants, d’entre catorze i quinze anys, de l’Institut Agustí Serra i Fontanet de Sabadell que aquesta setmana feien una estada a la Ribera d’Ebre. Van arribar dimarts i la tornada estava programada per aquest divendres. L’activitat amb caiac d’aquest dijous es feia en grups, tant al matí com a la tarda.

El noi, juntament amb altres companys havien deixat els caiacs, les pales i les armilles salvavides per capbussar-se a l’Ebre davant de la platja de l’Arenal. Un d’ells ha avisat que el seu company havia entrat a l’aigua però no n’havia sortit i, posteriorment, s’ha alertat al telèfon d’emergències. Segons ha apuntat l’alcalde de Miravet, Antoni Llambrich es tracta d’un punt que, malgrat l’actual baix cabal de 155 metres per segon, pot resultar perillós pels corrents i remolins que es generen pocs metres aigües avall. El consistori ha habilitat una sala annexa a l’edifici a la casa de la vil·la on els companys i professors del noi desaparegut són estan atesos per psicòlegs del SEM.

Per la seua banda, l’Ajuntament de Sabadell s’ha posat ja a disposició de l’institut on estudia el jove desaparegut per facilitar tot allò que puguin necessitar. El consistori també s’ha posat en contacte amb el Mossos d’Esquadra, l’Ajuntament de Miravet per oferir el seu suport i col·laboració. El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, d’altra banda, ha anunciat la suspensió de l’acte de lliurament de Premi Sirga d’Or 2021 que havia de tenir lloc aquesta dijous a la tarda al Teatre Municipal La Llanterna de Móra d’Ebre.

Redacció Ebredigital.cat / ACN

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.