L’Ascó intentarà defensar el lideratge del subgrup 2A de primera catalana amb el desplaçament a Sant Ildefons, després d’haver-se situat en primera posició del grup que dona accés a l’ascens a 3a divisió la temporada vinent. Els asconencs, després de la rodona jornada de la setmana passada en la qual van derrotar al fins ara líder Gavà (1-0) i es van veure beneficiats per la derrota del Vilanova al camp de la Devesa davant la Rapitenca (2-1), s’han situat amb un lleuger avantatge amb vint-i-sis punts, un més que els gavanovins que descansen en aquesta jornada. Una oportunitat que no voldràn desaprofitar els riberencs per obrir un forat de quatre punts, que gairebé seria definitiu quan restarien dos jornades per al final del campionat de lliga.

Intentaran fer bons els pronòstics davant el penúltim classificat del grup, que no obstant va aconseguir sorprendre al Viladecans a domicili en la jornada anterior (0-1) i interà fer bo el resultat per intentar defugir les places de descens directe a segona catalana. Els de Cornellà de Llobregat han renovat aquesta setmana al seu tècnic Iván Rodríguez “Ivo” de cara a la temporada vinent, després que van fer-se càrrec de l’equip a finals de l’any 2019, concretament el mes de novembre, juntament al seu staff tècnic.

El tècnic de l’Ascó Germán Inglés tindrà la baixa per sanció d’Iván Martínez que ha rebut dos partits de càstig per l’expulsió del darrer partit davant el Gavà i la ja coneguda de fa mesos d’Albert Roca que s’està recuperant de la lesió que el té allunyat dels terrenys de joc. Per contra recupera per aquest partit un jugador important en el seu esquema tàctic com és Xavi Jaime després de descansar la setmana passada davant el Gavà per complir el cicle de cinc amonestacions. Dels darrers sis partits han sumat cinc victòries i tan sols han cedit una derrota per la mínima davant el conjunt vilanoví, que ara mateix tenen a dos punts després de la derrota al feu rapitenc amb els mateixos partits disputats.

Els de la Ribera d’Ebre intentaran fer bo el paper de favorits en aquest compromís i guanyar-los com ja van fer al partit d’anada quan es van imposar per 2 gols a 0 amb les dianes d’Adri i Eric Roda. El partit arrancarà a les 12 del migdia amb arbitratge de Rafael Aguilar del comitè tècnic del Vallès Occidental assistit a les bandes per Jordi Ortiz i Eric Nieto.

La Rapitenca amb la il·lusió intacta

Per la seva part, la Rapitenca de Ramón Sancho es desplaça al camp del Catllar (equip que ja està matemàticament descendit de categoria) amb la il·lusió d’optar a apropar-se encara més a la primera posició, tenint en compte que tenen un partit pendent de recuperar davant el Santboià, que està previst per disputar-se dijous vinent dia 3 de juny a partir de les 20 hores del vespre. Els mariners es desplacen reforçats després de la victòria que van aconseguir la setmana passada davant el Vilanova (2-1) i que els manté en la lluita per la primera posició, tenint en compte que els falta un partit per recuperar i la diferiència amb el primer classificat és tan sols de sis punts amb un partit menys. De les cinc darreres confrontacions els de la Devesa han guanyat quatre partits i tan sols n’han perdut un, precísament davant l’Ascó que és el líder del grup i que li tè el coeficient particular guanyat als blau-i-blancs.

Amb la permanència assegurada, davant el Catllar tenen una ocasió única de seguir enganxats a la part capdavantera del grup. Recupera per aquest partit a Mata, després de les molèsties que li van impedir jugar contra els vilanovins i Barry un cop complerta la sanció. Tot i això, Àlex Forés i Ricardo són dubte fins a darrera hora per saber si formaran part de l’equip que jugui davant els del Camp de Tarragona, que encara no saben el que és guanyar en aquesta lliga després de dos empats i onze derrotes en aquest curs. Una situació propicia que miraran d’aprofitar els del Montsià tenint en compte que el Vilanova juga davant el Santboià diumenge a partir de les 17 hores de la tarde i el Gavà té jornada de descans. En cas de victòria rapitenca i depenent de com vagin la resta de resultats, podria apretar encara més la situació a la classificació.

La Devesa s’ha convertit aquesta temporada en un fortí per als de Sancho després d’encadenar tres empats de forma consecutiva davant l’Ascó (1-1), Vista Alegre (2-2) i Santboià (2-2) en les primeres jornades de lliga i haver encadenat quatre victòries enfront el Catllar (4-2), Sant Ildefons (6-0), Viladecans (1-0) i Vilanova (2-1). Diumenge intentaran mantenir l’alè d’optar a l’ascens, en l’any del retorn a la categoria, a partir de les 12 del migdia amb arbitratge de Daniel Garcia, àrbitre del comitè tècnic del Baix Llobregat, amb Adrián Sánchez i Adrià Tidona a les bandes.