A la primera catalana arriba la jornada segurament més decisiva en el que portem de lliga per què els 4 primers classificats s’enfronten entre ells amb el lideratge en joc. Dissabte arranca la quinzena jornada de lliga, a quatre d’acabar el campionat amb tot per decidir respecte al que fa la primera posició del grup que donarà accés a muntar de categoria aquest any, amb un interessantíssim Ascó-Gavà. Els de Germán Inglés són tercers a tan sols dos punts (23) de l’equip gavanoví (25) i cas de victòria podrien anar a dormir com a líders del subgrup 2A a l’espera del que faci el Vilanova diumenge a les 12 del migdia a la Devesa davant la Rapitenca.

Els asconencs a més compten amb un partit menys disputat que el quadre del Baix Llobregat, que no ha descansat encara, i podrien fer un pas de gegant per descartar un rival directe en aquesta lluita per l’ascens a 3a divisió. No obstant, els de la Bóvila travessen per un gran moment de forma on dels darrers 15 punts n’han sumat 13 amb quatre victòries i un empat. Per la seua part l’Ascó ha sumat dotze dels darrers quinze punts, tan sols veient-se superat per un rival directe en la lluita per la primera posició com el Vilanova (0-1) ara fa tot just dues jornades al camp asconenc.

Per aquest compromís el tècnic riberenc comptarà amb l’absència de Xavi Jaime per complir el capítol de cinc targetes d’amonestació però per contra recupera a dos elements molt importants per l’esquema de l’equip asconenc com són Pol Benito i el golejador Joel Marigot. Per la seua part el tècnic del Gavà, Jorge Sánchez, no podrà comptar amb Pandiani per sanció.

El partit arrancarà a partir de les cinc de la tarde al municipal de la Ribera d’Ebre amb arbitratge a càrrec de col·legiat del comitè técnic de Lleida, Gerard Creus amb Marcel Arbós i Jaume Solé com a jutges assistents a les bandes.

Guanyar i esperar el ‘favor’ de la Rapitenca

En funció del que passi dissabte a la tarde al municipal asconenc l’atenció estarà posada al municipal de la Devesa diumenge a partir de les 12 del migdia, on els de Ramón Sancho que tenen un partit per recuperar, cremen les darreres naus per seguir optant a l’ascens de categoria, un repte molt difícil però que no es descarta des del si del conjunt mariner.

Els rapitencs són quarts amb disset punts, vuit menys que el líder actual de la classificació el Gavà, però tenint en compte que tenen pendent el compromís a Santboià (previst per a recuperar-se el dimarts 1 de juny a partir de dos quarts de nou del vespre) que va quedar pendent la setmana passada per un cas de Covid-19 a l’equip del Joan Baptista Milà i que el conjunt gavanoví ha de descansar la setmana vinent (abans de visitar l’estadi municipal del Montsià en la penúltima jornada de lliga), pot veure retallada a tan sols dos punts la distància respecte als del Baix Llobregat.

Tot passa per guanyar al Vilanova i de retruc fer-li un favor a l’altre conjunt ebrenc a la categoria, l’Ascó, si és capaç de guanyar als gavanovins dissabte. Els del Garraf, amb la jornada de descans del passat cap de setmana, van perdre el lideratge del grup en favor del Gavà, i afronta el duel en segona posició a dos punts del líder, però amb un partit menys disputat. Els d’Agustín Isabel, van poder trencar la mala dinàmica per la qual atravessaven després de cedir les dos úniques derrotes que han cedit al llarg de la temporada, amb dos victòries amb la porta a zero davant el Viladecans i al camp dun rival directe com l’Ascó.

Els del Montsià per la seua banda, després d’un inici de temporada on van acumular cinc empats de forma consecutiva (entre ells el que van poder esgarrapar al camp dels Alumnes Obrers (1-1) davant el Vilanova) tan sols han cedit dos derrotes aquesta campanya del retorn a la 1a catalana (davant el Gavà (2-1) i caient àmpliament per 6-2 davant l’Ascó en el derbi territorial). A més, els blanc-i-blaus compten entre les seues files amb el màxim realitzador de la categoria, Cristian Valcarcel, autor d’onze gols dos d’ells des del punt fatídic dels onze metres.

Els rapitencs intentaran allargar la bona ratxa davant l’afició d’aquesta temporada on no han perdut fins al moment. Sancho per a n’aquesta duel a les baixes ja conegudes de Cotaina i Pere per lesions de llarga durada, se li afegeix la d’Àlex Forés també lesionat. D’altra banda serà dubte fins a darrera hora Mata, mentre Barry haurà de complir un partit de sanció després de l’expulsió del darrer compromís de la Rapitenca al camp del Vista Alegre. Per contra els vilanovins, que tan sols han caigut un partit com a visitants sorprenentment al camp del Sant Ildefons (3-2), penúltim classificat del grup amb onze punts, comptaran amb la baixa del sancionat Iloie.

El partit s’iniciarà a partir de les 12 del migdia a l’estadi municipal de la Devesa amb arbitratge a càrrec del col·legiat del comitè tècnic del Vallès Occidental Vicente Alexandre Muñoz, assistit a les bandes per Carlos Roig i Ismael Douha.