El sector de l’oci nocturn de Catalunya ha sol·licitat la reobertura “immediata” dels locals per evitar que el Govern apliqui un nou toc de queda. En un comunicat publicat aquest dilluns, la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (Fecalon) ha lamentat que el sector no pugui ser un punt de trobada per a la població, la qual “s’ha vist abocada a trobar-se a la via pública” després de la finalització de l’estat d’alarma. En aquest sentit, Fecalon adverteix que les imatges de ‘botellons’ com els que s’han vist a Barcelona “es repetiran” i afegeix que la capital catalana s’està convertint en “el botellòdrom més gran d’Europa“.

En el mateix comunicat, l’associació recorda que el sector ja compta amb un pla de mesures higièniques i sanitàries que facilitaria la reobertura. Per altra banda, apunta que el sector “no vol contribuir a l’estigmatització dels joves“, i per això demana que puguin gaudir “d’uns espais legals i segura per intentar gaudir d’una etapa de la vida fonamental per al seu desenvolupament emocional“.

A més, Fecalon subratlla que el consum de begudes alcohòliques a la via pública està prohibit, sempre que pertorbi greument la tranquil·litat de la ciutadania. Alhora, recorda que el Govern ja va prohibir l’agost de 2020 el consum d’alcohol a la via pública amb multes d’entre 3.001 i 15.000 euros.

Autor: