La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha reiterat aquest dimarts que l’objectiu dels republicans és “la independència de Catalunya” i “construir una República Catalana de drets i llibertats per a tothom“. En una publicació a Twitter després que el president d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, hagi apuntat que la independència no forma part del full de ruta d’ERC la propera legislatura, Vilalta ha reivindicat la voluntat del partit “ara i sempre fins que ho assolim“. La portaveu d’Esquerra ha etzibat que no abaratiran els somnis “com heu fet vosaltres amb el que va ser el 15-M“, en referència a Podem.

En una entrevista al programa ‘Cafè d’idees’ de RTVE, Asens ha dit que el full de ruta d’ERC per aquesta legislatura “no és aconseguir la independència“. Asens ha puntualitzat que l’objectiu final dels republicans sí que és la independència però ha donat a entendre que en aquesta legislatura prioritzaran la sortida de la crisi.

En concret, Asens ha parlat de “reordenar” les prioritats i “posar al centre” la reconstrucció econòmica. També ha opinat que cal “asseure’s” a una taula de diàleg. “En l’horitzó immediat no hi és aquest horitzó“, ha dit en referència a la independència. “Està en poques ments catalanes aquest horitzó com a horitzó immediat“, ha conclòs.

Autor: