Després de les darreres edicions de les Jornades Gastronòmiques del GastroEbre ( Terres de l’Ebre), del GastroOli Terra Alta ( Barcelona) , la DOP Oli Terra Alta es promociona a GastroPirineus des del Museu Cerdà. Aquesta nova edició comptarà amb més de 20 sessions de cuina en directe que amb el #quenosapaguinelsfogons volen ser un suport incondicional per tot el sector de l’hostaleria, la cuina i la restauració. Es celebrarà els dies 19 i 20 d’abril, que donada la situació sanitària actual serà sense públic i es podrà seguir a través del canal de YouTube Gastroevents online per streaming.

En aquest cas l’abanderat serà l’oli verge extra de la varietat empeltre de la Denominació  d’Origen Protegida Oli de Terra Alta. Amb aquest punt volem esmentar també la sessió dedicada i patrocinada per l’oli DOP Oli Terra Alta , durant la qual el gastrònom Pep Nogué ens mostrarà una autèntica Al·legoria a la Terra Alta, amb l’elaboració de cinc plats on l’oli empeltre serà el principal protagonista.

L’objectiu principal d’aquesta que te la DOP és posar en valor l’oli que es produeix a la zona geogràfica de la Denominació d’Origen Terra Alta per la seva varietat singular, l’Empeltre, única a tota la vall de l’Ebre, i singular també pel seu alt contingut polifenols tant saludables i tots els atributs gustatius. Cal transmetre a tots els agents conductors d’aquestes sessions culinàries, xefs i sommeliers, etc. que són els millors prescriptors per oferir-ne tot el seu potencial. I, així, que tots els participants puguin gaudir dels olis empeltre, varietat extraordinària, singular, i de màxima qualitat.

Podreu seguir totes les novetats a través de les nostres xarxes socials, Instagram @dopoliterraalta o de l’empresa organitzadora @gastroevents i pel canal de Youtube Gastroevents Online. Sens dubte, GastroPirineus 2021

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.