Estic mirant d’arreglar una masia, un projecte molt engrescador, que em fa moltíssima il·lusió… és d’aquelles masies que tenen història, una masia del 1.739, amb aquelles pedres treballades a mà, que et fa pensar …i viatjar al passat.

Quantes mans han tocat aquelles pedres??? Quantes històries han viscut aquelles parets??? I… perquè la van ubicar al lloc on és??? Justament a l’emplaçament on està situada, i no a un altre lloc???

Parlant amb l’arquitecte, mirant d’endreçar, dibuixar i “planificar” el que serà, em va fer una reflexió, que em va deixar dubitatiu… molt encuriosit, i amb moltes preguntes a fer, perquè a més, és imprescindible que prenguem la decisió correcta, perquè tot el projecte tingui èxit…

Em deia, que tot projecte arquitectònic, cal tenir en compte molts aspectes: l’espai, els materials, la il·luminació, la distribució, la resistència, la funcionalitat, la decoració, etc… Totes aquestes parts del projecte, seran el que visualitzarem, el que apreciarem i de fet, serà el que marcarà la diferència i el valor del projecte…de cara als nostres veïns o visitants…

Jo vull que aquesta masia, sigui molt bonica, pràctica i funcional. Vull que jo i la meva família, els amics, convidats, tothom que em visiti, pugui gaudir d’unes comoditats dins d’un entorn fantàstic, i envoltat d’unes parets amb segles d’història…!!! Però és necessari que tota aquesta magnífica obra, tingui uns bons desaigües i una bona connexió al clavegueram o fer un pou mort… Sense aquesta part, tota la resta no té sentit…

I és aquesta part, tant o més important que la resta, i és aquesta la part que ha de quedar amagada, que no s’ensenya, que no presumirem, la part fosca, soterrada, embrutida… per tant cal prendre la decisió correcta, d’on la situem, tenint molt en compte, que no faci olor, i que no faci massa soroll… i ben lluny de la zona habitable… cal que estigui ben dissenyada perquè en un futur, no doni problemes… Escapaments, taponaments…

Un treball engrescador, que jo com a inversor i promotor, els arquitectes, aparelladors, decoradors, industrials, segur trobem la millor manera de fer-ho… I ara, imagineu que aquesta masia es Catalunya…i que els nostres polítics, són els arquitectes…

On ficareu els desaigües i el pou mort??? Pareix que també es busca llocs apartats, que no facin olor, ni massa soroll??? I està clar… lluny de la zona habitable??? Tota aquesta obra, ha d’estar molt ben dissenyada, i pensada, perquè en un futur, no doni problemes… no voldria ningú, que aquests desaigües, es taponin… i surti la merda per dalt!!!

Autor: