“Per alliberar-se la dona ha de sentir-se lliure, no per rivalitat amb els homes, sinó lliures amb les seves capacitats i personalitat” Indira Gandhi.

Al llarg del temps les dones han estat les grans oblidades de la historia, per suposat, això no vol dir que no hagin contribuït, i molt , a l’avanç de la societat, però tot i així, i en ple segle XXI encara hi ha molt camí a recórrer per a que la societat ens vegi a tots iguals, siguin homes o dones. Encara patim una gran escletxa que ens separa.

A nivell polític, tenim un altíssim percentatge d’alts càrrecs que estan ostentats per homes, on la presència de la dona dista molt de l’equitat que tota societat justa i progressista anhela.
En l’àmbit empresarial, és minso el nombre de dones que estan al capdavant com a directives d’empreses, ja siguin públiques o privades.

I com no, a nivell laboral, la diferencia salarial entre homes i dones que encara a dia d’avui s’aplica en alguns sectors, principalment el primari, on es habitual la reticència de les empreses a contractar una dona.

L’home te més disponibilitat horària ja que les obligacions familiars encara recauen més sobre les dones que sobre els homes. Les tasques de la llar, la cura dels fills, cites mèdiques, educació, alimentació, etc, malgrat que son tasques es poden compartir, és habitual que estiguin realitzades per les dones.

Però val a dir, que s’està vaticinant un gran canvi socioeconòmic que vindrà de la mà de les dones i que des de la socialdemocràcia ajudarem a que es faci realitat.

El primer pas ja esta fet. Tenim al govern central de Madrid el primer govern socialista on predominen les dones envers els homes, i com no potser d’altra manera, som els socialistes qui ho hem fet possible. Mai, cap altra força política ha fet possible aquesta fita.

I com no pot ser d’altra forma, es flaira l’accent femení en totes les accions polítiques que empren el govern central.

I aquesta és la línia de treball que seguirem, lluitarem per la equiparació familiar, social i econòmica de la dona. L’únic que esperem és que els partits polítics més rancis de la dreta, no esmicolin tota aquesta feina que s’està fen.

Nosaltres, els socialistes, continuarem treballant per a que algun dia, tots puguem gaudir d’una societat feminista i justa.