Muria BIO, la marca de mels ecològiques de l’empresa tarragonina Mel Muria (www.mielmuria.com) que pertany al Canal Horeca, llança la primera línia de caramels de mel ecològica amb envàs 100% compostable d’Europa.
Una gamma de caramels de mel de 4 sabors (mel i llimona, mel i eucaliptus, mel i pròpolis i mel i gingebre) que no contenen cap estabilitzant i que estan elaborats amb productes totalment naturals.
El packaging del nou producte i els embolcalls dels caramels de Muria Bio són totalment revolucionaris, ja que segueixen un model d’Economia Circular i es descomponen al final de la seva vida útil per tornar a la natura. L’envoltori és de NATURFLEX TM NK amb certificat ‘OK COMPOST HOME’ de TÜV AUSTRIA BELGIUM NV i es pot llençar junt a la matèria orgànica ja que compleix la Normativa EN 13432 sobre productes compostables. El material del packaging es desintegra en 3 mesos i és completament biodegradable en 6 mesos i el material de l’embolcall es desintegra entre 6 i 8 setmanes.
A nivell nutricional Muria BIO ha canviat la típica formulació de glucosa + sucre de la majoría de caramels que existeixen en l’actualitat al mercat per crear una nova recepta i un producte més saludable. Ha estat necessari més d’un any d’I+D per desenvolupar una formulació saludable basada en Melassa d’arròs pura ecològica (59,1%), Mel ecològica (28,6%) i Sucre de coco ecològic (10,8%).
Els caramels de mel ecològics que existeixen actualment en el mercat Bio contenen glucosa ecològica en estat químic i el 20% o menys de mel ecològica. Els nous caramels de Muria BIO arriben gairebé al 30%, el percentatge més alt del mercat. Quasi el 60% de la base dels nous caramels Muria BIO és la Melassa d’arròs pura ecològica que té nombrosos avantatges (menys calories, és del tot natural, sabor més uniforme, menys fructosa i aporta petits percentatges de ferro, àcid fòlic, Tiamina, Niacina, Vitamina E, Calci, Potassi i Fòsfor).
Una altra característica que diferencia a aquest innovador producte és que els caramels convencionals tenen com a ingredient principal el sucre de remolatxa o de canya ecològica. Pel contrari, els nous caramels de Muria BIO s’elaboren amb un 11% de Sucre de coco ecològic, pel que tenen un baix índex glucèmic, es realitzen de manera natural, posseeixen menys carbohidrats i contenen nutrients essencials: potassi, magnesi, zinc i ferro.
A més de tots aquests avantatges, els nous caramels ecològics de Muria BIO compten amb aromes totalment naturals: Llimona (0,9%) i Eucaliptus, Pròpolis i Gingebre (1,4%).
A banda de tenir presència en tendes especialitzades, els nous caramels de mel ecològica Muria BIO també estan pensats per a grans superfícies. L’empresa ha dissenyat caixes expositores de 12 bosses de 65 gr. per a que cada establiment escolleixi el format que més li interessi. Las caixes estan fabricades amb paper cartró procedent de FSC, provinent de boscos gestionats de manera sostenible. Muria BIO també comercialitza caixes de 10 bosses de 1000 gr. d’un sol sabor per a venda a granel.
La política empresarial de Mel Muria manté un fidel compromís social i mediambiental i dur a terme nombroses accions per mantenir la biodiversitat més enllà de la cura de les abelles. De la mà de PEFC Espanya, l’empresa ha certificat, de manera recent, la primera mel provinent de boscos certificats en Gestió Forestal Sostenible d’Europa i la primera que s’exporta a nivell mundial.
La darrera edició del prestigiós premi internacional BIOLMIEL, fallat fa unes setmanes, ha atorgat 4 medalles d’or, 1 de plata i 2 màximes certificacions a les millors mels de la seva categoria a 5 de las varietats de les mels ecològiques Muria BIO.