Els Bombers de la Generalitat han efectuat 17 rescats aquest diumenge i acumulen 101 operacions durant la Setmana Santa, una xifra rècord. Segons ha informat el cos en un comunicat, el 2017 es van fer 82 rescats durant les vacances de Pasqua, el 2018 van ser 59 i el 2019, 37. La majoria d’incidents han tingut lloc al medi natural, per la qual cosa els Bombers han demanat prudència a l’hora de dur-hi a terme activitats.

A la 13.14 hores del migdia una dona de 64 anys ha patit una lesió a un turmell al camí de ronda, a l’alçada del cementiri i del Càmping Nàutic i s’han activat dues dotacions terrestres, que han tallat la tanca perimetral del cementiri per assistir la ferida amb més seguretat i traslladar-la el més ràpidament fins l’ambulància.

Prop de mitja hora més tard, a les 13.38 h, una altra dona ha tingut que ser evacuada després de patir un traumatisme al genoll en caure per les roques a l’alçada del Càmping l’Ametlla Village. S’han activat tres dotacions terrestres i un helicòpter de rescat amb GRAE i sanitaris, que finalment no ha actuat, doncs els efectius terrestres han traslladat a la dona en llitera per terra fins on s’esperava l’ambulància.

I per últim, a les 15.29 hores del migdia s’han activat l’helicòpter de rescat amb GRAE i sanitaris i una dotació terrestre per evacuar un escalador que ha patit una caiguda al sector d’escalada Fantasia de la Vall Closa de Gaspar. L’home ha estat evacuat pel mateix helicòpter dels Bombers de la Generalitat de Catalunya a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa amb un fort cop a l’esquena.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.