L’Ajuntament de Tortosa ha aprovat la modificació pressupostària amb l’abstenció de Ciutadans en ple extraordinari este dijous. Són unes modificacions que ha hagut de fer l’Ajuntament, ja que comptava amb els pressupostos prorrogats. El govern de Junts per Tortosa i el PSC ha aconseguit l’aprovació en segona votació amb l’abstenció de Ciutadans. Els grups de l’oposició han criticat al govern per presentar estes modificacions i no un pressupost per al 2021.

Les modificacions pressupostàries inclouen 861.000 euros en despesa social i 1,5 milions d’euros en reactivació econòmica. El projecte Cota 0 de la museïtzació de les restes arqueològiques comptarà amb 268.000 euros. En la via pública i camins municipals s’incrementa la partida amb 1.450.000 euros. També destaca la urbanització del carrer Cervantes amb 1.100.000 euros. En patrimoni s’invertirà 1.300.000 milions euros on destaquen les actuacions a la muralla del rastre, al castell de Tenasses o la rehabilitació de la Sinagoga al Call Jueu. Se destinaran 600.000 euros a equipaments municipals, com al nou centre sociocultural de Ferreries a l’antiga INDO. Per una altra banda, s’amortitzarà el préstec de 6,2 milions del deute municipal.

 

 

Autor: