La Ràpita engega ‘Fem pasqüeta’, la programació infantil perquè els infants de la Ràpita puguin gaudir les vacances de Pasqua. La programació inclou activitats de lleure, esportives i culturals, amb l’objectiu de satisfer els gustos de tots els xiquets i xiquetes de la Ràpita. Totes les activitats planificades seguiran els protocols de control d’aforament i les normes bàsiques per evitar la propagació de la Covid-19: neteja de mans, ús de mascareta, distanciament social i ventilació. La regidora de Polítiques Socials i Igualtat, Oona Tomàs, declara que “la situació d’enguany segueix sent complicada, però no podíem permetre que els nens i nenes de la Ràpita es quedessin sense activitats i per tant, hem planificat una programació diversa adreçada a infants de diferents edats”. Tomàs assegura que “estem prenent totes les precaucions i per això, les activitats requereixen inscripció prèvia. A més, hem decidit traslladar la majoria de les activitats a espais a l’aire lliure com el Parc de Garbí”.

Per als matins, la planificació contempla tallers infantils, a càrrec de l’ascsp Llança’t. Aquests tallers estan destinats a infants de 6 a 12 anys, i alguns d’ells tractaran la conscienciació mediambiental. Es duran a terme el dilluns, dimarts i dimecres de 10 a 13.30 h. A banda, el dimarts de 10.30 a 12.30 h, Morràpita ofereix un taller de morra per a majors de 10 anys. El Club d’Escacs la Ràpita organitza tallers d’escacs el dilluns i dimecres de 10.30 a 12.30 h per a nens i nenes de 6 a 12 anys; i el dimarts de 17 a 19 h, per a majors de 12 anys. Les inscripcions s’han de fer a: cutt.ly/Zxk6M6i. Com a novetat, al Maset Espai Jove s’organitza l’escape room ‘El cristall dels somnis’, adreçat a nens i nenes de 5è de primària a 2n d’ESO. L’escape room tindrà lloc el dilluns i dimecres de 16.30 a 20 h i les inscripcions s’han de fer a cutt.ly/sxlqo5N. Una altra activitat nova d’aquest any és la gimcana familiar ‘Anem a buscar els ous de Pasqua’, la qual es durà a terme el dijous 1 d’abril al Parc de Garbí de 10.30 a 13.30 h. Es requereix inscripció prèvia a cutt.ly/nxlqmwo.

Enguany, a la programació de Setmana Santa s’incorporen les activitats esportives. De dilluns a dijous, Team Boxa la Ràpita organitza classes d’Introducció a la boxa al Mirador del Parc de Garbí. La primera sessió, de 17.30 a 18.30 h, s’adreça a nens i nenes de 5 a 12 anys i la segona, de 18.30 a 19.30 h, als majors de 12 anys. A banda, el Club Gimnàstic Rapitenc durà a terme un taller de gimnàstica i acrobàcies, també en diferents franges d’edat. L’activitat es realitzarà el dilluns i dimecres al Parc de Garbí de 16.30 a 18.30 h, la primera sessió per a infants de 4 a 8 anys, i la segona, a partir de 8 anys. Una altra novetat és la incorporació d’esports aquàtics a la programació. Els tallers de caiac i paddle surf seran el dijous de les 10.30 a les 13.30 h al Parc de Garbí. Els infants de menys de 12 anys han d’anar acompanyats d’una persona adulta.

Les inscripcions a les activitats esportives s’han de fer al formulari: cutt.ly/Zxk6M6i. Pel que fa a la programació d’activitats culturals, l’Auditori Sixto Mir acull, el dimarts 31 de març a les 18 h, la projecció de la pel·lícula infantil ‘La Ponyo al penya-segat’ (entrades a 4€, amb el carnet cultural a 3€) i, el dijous 1 d’abril a les 18 h, el teatre familiar de titelles ‘Quimera’ (entrades a 4€, amb el carnet cultural a 3€). Les entrades es poden aconseguir a l’Auditori Sixto Mir de 9 a 13.30 h, a partir del dijous 25 de març. D’altra banda, a la Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó, el dilluns 29 de març a les 17.30 h es contarà el conte ‘La llebreta’ i es realitzarà el taller ‘Fem la cistella i pintem ous de Pasqua’, i el dimecres 31 de març a les 18.30 h, l’autora Pilar Sancho presentarà el seu llibre ‘L’àvia Tina i el Conill de Xocolata’. Per inscriure’s a les activitats a la biblioteca, s’ha d’enviar un correu electrònic a [email protected].

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.