La ministra de Salut, Carolina Darias, ha anunciat aquest dimecres que la Comissió de Vacunes estudiarà aquest dijous aixecar la restricció a 55 anys del vaccí d’AstraZeneca. Darias ha afirmat que aquest extrem no és cap novetat respecte al full de ruta pactat inicialment a la Comissió de Salut Pública, on hi ha representació de totes les administracions. La titular de la cartera sanitària ha subratllat que l’estudi que la farmacèutica duu a terme als EUA encara no ha acabat, però ha admès que hi ha evidència científica que indica que el vaccí és segur. En tot cas, però, ha advertit que el govern farà el que el comitè d’experts de la Comissió de Vacunes indiqui.
Cal recordar que Catalunya ha amenaçat el govern estatal amb començar a administrar a més grups d’edat amb el vaccí d’AstraZeneca encara que decideixi mantenir la restricció als majors de 55 anys.

Autor: